top of page
  • Obrázek autoraVláďa Domín

Důvěra

Aktualizováno: 14. 5. 2023

Nejsem ten typ člověka co by se na potkání každému svěřil s čímkoliv z mého života nebo každému hned věřil. Dávám hodně na první dojem (ačkoli byli lidé u kterých sem si dal čas jestli chci věřit prvnímu dojmu) a u spousty lidí je prostě odhadnu když je vidím.

S mými pocity a myšlenkami se téměř nesvěřuji, tomu napomohlo i to že kdykoliv jsem něco doma zmínil (událost ve škole, dobrej zážitek, úspěch...) tak to velmi rychle věděla velká část telefonního seznamu mámy (ideálně s přikrášlením jak dané věci pomohla). Od určité doby tudíž doma působím studeně, bez emocí, bez větší interakce a socializace, jako kdybych znal jen PC a virtuální svět. To jak se opravdu cítím, co prožívám/přežívám ví jen velmi uzavřený okruh přátel o kterém moje vlastní rodina vlastně pořádně neví a dané lidi ani až tak nezná. A pro mě je to tak určitě lepší.


Nedostatečný pocit vlastní sebehodnoty:


V nedávné době jsem dočetl knihu Nedostatečný pocit vlastní sebehodnoty (odkaz) která mi v určitých směrech pozměnila pohled na sebe a můj život. Díky této knize se mi i nabídl jiný pohled na členy rodiny když sem díky tomu mohl v některých řekněme více číst. V kombinaci se streamerkou itsterez a mojí partou se událo dost změn a já se celkově posunul úplně jinam. Některých věci z minulosti se sice zbavit nejde a zůstanou se mnou ale velká část se dá velmi jednoduše hodit za hlavu.



Člověk se může cítit různě ale dalo by se říci že když mě pochválí přátelé dřív a lépe jak moje rodina tak sem sice happy že mě někdo pochválil ale zároveň necítím tu radost tak jak bych čekal.

Př. - stalo se pro mne rutinou že 1-2krát týdně uvařím abych měl oběd do práce a večeři na doma (podle toho co vařím a na kolik porcí to vychází, nehledě na to že v poměru k menu v restauraci dost ušetřím), když sem to řekl před přáteli tak reakce byly ve smyslu: no to je super, paráda... Pak sem doma zmínil že sem si vařil a reakce byla: ty umíš vařit? To jednoho vyloženě potěší a motivuje.


I to je jeden z důvodů proč věřím jen pár lidem a v ty mám plnou důvěru ať jde o cokoliv. Vim že ať budu chtít probrat cokoliv tak s nimi můžu a nezazdí to a taky to druhý den neví dalších 20+ lidí.


24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Stream part 2

Nečekal bych že budu psát o streamu znovu a takhle rychle. Pravda je že sem hodně nečekal pár věcí co se ke streamu vážou. První úplně...

Rozdíl mezi generacemi

Nejdříve nedávná událost: Vracím se z práce a stojím v metru - celkem nacpaný. Vedle mě si stoupne starší pán a malej kluk - děda s...

Stream

První otázka by asi mohla být proč? Proč streamovat? Jen tak, prostě z nudy. Když už u toho PC večer sedím a zrovna nejsou online kámoši...

Comentários


Příspěvek: Blog2 Post
bottom of page